Festivitate de premiere la Seminarul Teologic din Târgovişte

Joi, 18 iunie, la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște a avut loc festivitatea de final a anului şcolar. La eveniment a participat, din partea Centrului eparhial, părintele vicar administrativ Ioan Stan, care a prezentat mesajul Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei.

Momentul a fost deschis prin slujba de Te Deum, oficiată în sala de fes­tivităţi a şcolii, după care a fost prezentat un bogat program artistic, inaugurat de cuvântul de salut al directorului școlii, pr. Mihai Stan, după cum informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviştei. În mesajul trimis cu această ocazie, Înaltprea­sfinţia Sa a evidenţiat importanţa învăţământului teologic seminarial pentru activitatea educaţională a Bisericii noastre şi nevoia aprofundării materiilor teologice, pentru ca elevii seminarişti de astăzi să devină teologii responsabili de mâine, preoţi, profesori de religie sau mireni profund implicaţi în misiunea pastorală a Ortodoxiei româneşti.

Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgovişte a fost înfiinţat în anul 1992 pentru a susţine activitatea pastoral-misionară şi educa­ţională a Arhiepiscopiei Târgoviştei, nu­meroși elevi obţinând, de-a lungul timpului, premii la olimpiade şi concursuri şcolare naționale.

Comentarii Facebook


Știri recente