Festivitate de absolvire pentru elevii clasei a VIII-a de la Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu din Oradea

Festivitatea de absolvire a claselor terminale, constituie întotdeauna un moment special în viața unei școli, moment care rămâne de-a lungul anilor adânc întipărit în memoria și în conștiința absolvenților și a profesorilor. De aceea, Promoția 2013 a claselor a VIII-a din cadrul Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, și-a luat rămas bun de la profesorii care i-au îndrumat pe absolvenți pe parcursul gimnaziului și de la colegii mai mici, într-un mod cu totul special, a precizat Pr. Prof. Alin Sonea.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei festivitatea de absolvire s-a desfășurat în ziua de vineri, 14 iunie 2013, în curtea Liceului de pe strada Aluminei, nr. 88. De la ora 9:00 s-a săvârșit o slujbă de Te Deum, după care, Părintele Radu Rus, Consilier pentru învățământ și activități cu tineretul al Episcopiei Oradiei și director al liceului, a transmis binecuvântarea arhierească a Preasfințitului Părinte Sofronie și i-a felicitat pe cei 57 de absolvenți, urându-le succes la examenele care îi așteaptă.

De asemenea, la festivitate a fost prezent Părintele Florin Negruțiu, inspector școlar pentru Religie, care a transmis mesajul din partea Inspectoratului Școlar Județean Bihor, și doamna Carmen Butaru, președinte al Comitetului de părinți, care le-a vorbit absolvenților în numele părinților școlii.

În continuare, reprezentantul absolvenților clasei a VIII-a, Victor Man, declarat șef de promoție, a susținut un discurs prin care și-a exprimat mulțumirea și recunoștința față de cei care le-au fost profesori și, în același timp, regretul despărțirii de colegi.

A urmat predarea tradiționalei „chei a succesului” viitorilor absolvenți – elevii clasei a VII-a, care, prin reprezentantul lor, eleva Alexandra Danșa, le-au mulțumit colegilor mai mari și le-au urat succes mai departe.

Un moment important a fost apoi premierea absolvenților care s-au distins prin rezultate deosebite la învățătură și purtare, aceștia primind diplome și cărți. Au fost oferite câteva premii speciale pentru elevii care s-au evidențiat pe parcursul anilor de studiu, prin diferite aptitudini și calități personale.

În continuare, în sălile de clasă ale absolvenților, s-a desfășurat ultima oră de diriginție, în cadrul căreia s-a strigat catalogul, diriginții și elevii au susținut discursuri, iar elevii clasei a VII-a le-au pregătit colegilor absolvenți un scurt program artistic.

La eveniment au mai participat elevi, cadre didactice din cadrul școlii, părinți, rude și cunoștințe ale absolvenților, care au dorit să le fie alături la acest important și emoționant eveniment din viața tinerilor absolvenți.

Înființat în anul 2007, la inițiativa Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, și-a extins, de la un an la altul, nivelurile de învățământ, de la grădiniță și nivelul primar, până la cel liceal, desfășurându-și activitatea, din anul școlar 2012-2013, în două locații. Nivelul primar și gimnazial a rămas să studieze în clădirea de pe str. Aluminei, nr. 88, iar nivelul liceal-vocațional s-a mutat în clădirea redobândită a vechii Academii Teologice orădene, de pe str. Republicii, nr. 48. Deși este cea mai tânără școală din Oradea, Liceul Ortodox și-a dobândit deja un loc important în cadrul învățământului bihorean și a comunității locale, prin rezultatele foarte bune obținute la concursurile școlare și prin diversele activitățile extrașcolare desfășurate.

Comentarii Facebook


Știri recente