Festivalul Enescu online: edițiile anterioare, transmise cu sprijinul Trinitas TV și al Radiodifuziunii Române

Pe site-ul Festivalului „George Enescu” a început un maraton online de muzică clasică. Sunt programate înregistrări din edițiile 2018 și 2019 ale Festivalului și Concursului Internațional „George Enescu”.

ARTEXIM, organizatorul festivalului, este în curs de a obține acordul de difuzare online a concertelor și recitalurilor de la edițiile anterioare și le mulțumește artiștilor, Televiziunii Trinitas TV și Radiodifuziunii Române pentru sprijinul acordat proiectului.

Astfel, în plină criză de sănătate, Festivalul Enescu sprijină lupta cu boala după modelul marelui compozitor, „care s-a implicat în ajutorarea răniților din Primul Război Mondial prin puterea vindecătoare a muzicii”, precizează organizatorii.

În semn de omagiu și de compasiune pentru victimele bolii din Italia, miercuri, transmisiunea online a fost inaugurată cu Recviemul de Verdi interpretat de Orchestra și Corul Maggio Musicale Fiorentino.

Recviemul este dirijat de Fabio Luisi; soprană Hibla Gerzmava; mezzosoprană Veonica Simeoni; tenor Piero Pretti; bas Riccardo Zanellato.

Programul va fi asemenea unuia de sală, iar fiecare concert va rămâne pe site timp de patru zile. Maratonul muzical va dura pe o perioadă nedeterminată, urmând ca programul să fie actualizat continuu.

Festivalul Enescu își îndeamnă publicul să respecte regulile de distanțare socială și să direcționeze banii pe care i-ar fi dat pe bilete la concerte către organizațiile care ajută la dotarea spitalelor cu echipamente și materiale necesare tratamentului COVID-19.

Foto credit: Freepik.com

Comentarii Facebook


Știri recente