Festivalul de toacă pentru copii „Cântec către cer”

La Şcoala Gimnazială Nr. 153 din cartierul bucureştean Giuleşti, sectorul 6, s-a desfăşurat, marţi, 16 iunie, Festivalul de toacă pentru copii „Cântec către cer”. Evenimentul a fost organizat în cadrul parteneriatului dintre Şcoala Gimnazială Nr. 153 şi Parohia Giuleşti Sărindar, încheiat la începutul anului şcolar 2014-2015, informează Ziarul Lumina.

În cadrul evenimentului, sub coordonarea părintelui Ginel Aurelian Ivan, profesor de religie la Şcoala Gimnazială Nr. 153, 20 de copii îmbrăcaţi în port popular au bătut toaca pe rând, concurând pentru a obține primele locuri la festivalul desfășurat în școala lor. Juriul a fost alcătuit din: prof. Ioana Dumitru, directorul Şcolii Gimnaziale Nr. 153, pr. Marian Dobrică, parohul Parohiei Giulești Sărindar, şi pr. Ginel Aurelian Ivan, preot slujitor la aceeaşi parohie. Concursul a fost pregătit din timp de profesorul de religie, care le-a prezentat celor mici o toacă de lemn specifică Bisericii Ortodoxe și modul cum se bate în ajun de sărbătoare pentru a vesti oamenilor începutul slujbelor. Copiii s-au arătat entuziasmaţi şi au propus chiar să se organizeze un concurs la nivelul şcolii. Aşa a luat naştere dorinţa de a organiza primul festival de toacă de la nivelul Protopopiatului Sector 6 Capitală. „Noi spunem că lupta a fost strânsă, elevii și-au dat interesul pentru a fi organizat un festival de toacă reușit; de aceea și rezultatele au fost greu de ierarhizat. Totuși, câștigătorii au fost foarte buni și promițători. Pentru premiul I s-a ostenit Georgiana Roxana Ivan (clasa a III-a B), pentru premiul II s-a întrecut cu ceilalți Enuș Iordache (clasa a VI-a A); și premiul 3 a fost adjudecat de eleva Andreea Miron (clasa a V-a A)”, ne-a declarat părintele Ginel Aurelian Ivan.

Pentru cei mici, acest fes­tival-concurs a fost și o modalitate plăcută de a încheia cursurile școlare din anul 2014-2015. „A fost foarte frumos şi interesant la sfârșit de an școlar”, ne-a declarat câştigătorul locului 3, Andreea Miron. „Ar fi frumos ca părintele profesor să mai organizeze și la anul acest concurs care ne-a deschis interesul pentru acest instrument interesant, toaca. De acum o să merg mai des la biserică, unde o să bat toaca împreună cu alți colegi”, ne-a mărturisit elevul Gabriel Manolache, de la clasa a III-a B.

Comentarii Facebook


Știri recente