Festivalul de pricesne Blândul Păstor, în Parohia Sfântul Ambrozie – Apărătorii Patriei II

În foișorul Parohiei „Apărătorii Patriei II – Sfântul Ambrozie”, din cartierul bucureștean Berceni va avea loc, duminică, 2 iunie 2013, de la orele 16:00, Ediția a III-a a Festivalului de pricesne „Blândul Păstor”, după cum informează Biroul de presă al parohiei.

La această ediție participă, în urma preselecțiilor făcute în perioada 19-21 mai 2013, un număr de 43 de finaliști din cadrul a șase parohii: Parohia Apărătorii Patriei I, Parohia Apărătorii Patriei II «Sfântul Ambrozie», Parohia «Constantin Brâncoveanu», Parohia Sfinții Arhangheli – Huedin, Parohia Giulești Sărindar și Paraclisul Adormirea Maicii Domnului a DGASPC sector 4, și de la zece Școli gimnaziale: nr.76, 98, 99, 102, 108, 113,129, 133, 153 și 189, din Capitală.

Festivalul este structurat pe două secțiuni: Secțiunea I-a a elevilor «până în 15 de ani» și Secțiunea a II-a a interpreților «peste 15 de ani».

Juriul este format din artiști consacrați: Mihaela Crăciun, președintele juriului, Nicoleta Voicu și Constantin Măgureanu. Sunt invitați să cânte artiștii Marius Ciprian Pop și Angelica Mirea.

Parohia „Apărătorii Patriei II – Sfântul Ambrozie” va acorda finaliștilor diplome de participare, iar câștigătorilor premiilor I, II și III, diplome și trofee. Melodiile premianților vor fi postate în format video, pe site-ul parohiei (www.sfantulambrozie.ro) și pe Youtube.

Festivalul își propune, pe de o parte, să descopere tineri și adulți dornici de a învăța și interpreta pricesne, unele cunoscute, altele necunoscute publicului larg, sau uitate de-a lungul timpului de către credincioși, iar pe de altă parte, de a-i apropia prin cântec și mai mult de Biserică, mai ales pe tineri.

Comentarii Facebook


Știri recente