Festivalul Culturii Ortodoxe la Mediaș

Municipiul Mediaș, județul Sibiu, va găzdui în perioada 22-23 octombrie 2016 prima ediție a Festivalului Culturii Ortodoxe. Evenimentul este organizat de Protopopiatul Mediaș și Asociația Culturală Mediașul Nostru, în parteneriat cu Primăria Municipiului Mediaș. Festivalul își propune să promoveze valorile patrimoniului cultural ortodox din această parte a țării și se adresează tuturor iubitorilor de artă creștină și nu numai. La toate evenimentele din cadrul festivalului intrarea este liberă.

Manifestările vor debuta în Sala Traube din Mediaș unde va avea loc un spectacol de teatru pentru copii, cu participarea mai multor trupe din localitățile Ernea și Valea Viilor, precum și din orașul Dumbrăveni, județul Sibiu.

În aceeași zi va avea loc deschiderea oficială a festivalului. Începând cu ora 17.30 va avea loc o conferință susținută de istoricul Marius Oprea, cu tema Martirii creștini ai Rezistenței anticomuniste. Prima zi a festivalului se va încheia cu piesa Două surori ca două nurori, interpretată de trupa de teatru Neica din Coștei din Serbia, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

A doua zi a festivalului va debuta cu un concert de pricesne și muzică populară ce va avea loc în Sala Traube din municipiu. Concertul va fi susținut de Corul Catedralei Ortodoxe din Mediaș și de Corala Gheorghe Șoima a Protopopiatului Mediaș. În aceeași zi va avea loc un nou spectacol de teatru susținut de trupa Teatrul Nescris din localitatea Șanț, județul Bistrița-Năsăud.

În cadrul Festivalului Culturii Ortodoxe de la Mediaș vor fi vernisate două expoziții. Prima expoziție este dedicată icoanelor pe suporturi neconvenționale și este realizată de Anna Ionașcu din Deva. A doua expoziție vernisată cuprinde fotografii ce ilustrează locuri din Țara Sfântă și din Muntele Athos și este organizată de Petre Beșliu de la Muzeul Brukenthal din Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente