Festivalul coral de muzică religioasă Ion Românu, ediția a XV-a

La sărbătoarea „Sfinților Împărați Constantin și Elena”, a avut loc în municipiul Reșița Festivalul de muzică religioasă corală „Ion Românu”, ajuns la ediția a XV-a. Manifestarea s-a desfășurat în Biserica „Schimbarea la față” din Reșița, situată în Parcul Tricolorului și a avut ca scop promovare muzicii corale bănățeane, naționale și universale, informează episcopiacaransebesului.ro

Evenimentul s-a bucurat de prezența mai multor formații corale: Corul Catedralei episcopale „Învierea Domnului” din Caransebeș, Corul Tibiscum al Facultății de Teologie din Caransebeș, ambele coruri fost conduse de pr. prof. Gheorghe Tistu, Corul „Gheorghe Dobrean”, dirijat prof. Maria Ponețchi, Corul „Anastasis” al Bisericii Ortodoxe Bozovici, condus de prof. Claudia Cherescu, Corul „Franzsturmer” al Forumului Democrat German, condus de prof. Elena Cozâltea, Corala „Armonia” al Bisericii Ortodoxe Bocșa, dirijor pr. Silviu Ferciug, Corul Bisericii „Schimbarea la Față” din Reșița îndrumat de prof. Anița Strâmbu și Corul „Staccato” al Liceului de Arte „Sabin Păuța” Reșița, dirijor prof. Emanuela Moldovan.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.

Comentarii Facebook


Știri recente