Festival de muzică religioasă în Lugoj

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, duminică, 1 iulie, la biserica cu hramul ‘Învierea Domnului’ din Lugoj s-a desfășurat festivalul de muzică religioasă intitulat ‘Pe Tine, Doamne, Te lăudăm’, informează „Ziarul Lumina”. Evenimentul, ajuns la a treia ediție, a fost organizat de Parohia ortodoxă ‘Învierea Domnului’ din Lugoj împreună cu Asociația culturală OPPIDUS.

Delegatul Arhiepiscopiei Timișoarei la eveniment a fost pr. Zaharia Pereș, consilier cultural al eparhiei. Ediția din acest an s-a desfășurat în prezența oficialităților locale și a numeroși lugojeni și a întrunit zece formații corale din cele trei eparhii ale Mitropoliei Banatului: Arhiepiscopia Timișoarei, Arhiepiscopia Aradului și Episcopia Caransebeșului. În deschiderea festivalului au susținut reprezentații muzicale copiii de la Grădinița Nr. 1 din Lugoj și elevii de la Școala de Arte Frumoase ‘Filaret Barbu’ din Lugoj. Juriul festivalului a fost alcătuit din preoți și profesori de specialitate: pr. prof. univ. dr. Vasile Petrica, prof. univ. dr. Dumitru Jompan, prof. dr. Constantin Stan Tufan, diac. dr. Ion-Alexandru Ardereanu și Toni Boldureanu.

Festivalul de muzică religioasă ‘Pe Tine, Doamne, Te lăudăm’ este organizat în fiecare an, în prima duminică din luna iulie, amintind de ziua de 5 iulie 2009, dată la care Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a oficiat slujba de sfințire a Bisericii parohiale ‘Învierea Domnului’ din Lugoj.

‘Acum trei ani, pr. Mihai Sidei, parohul bisericii ‘Învierea Domnului’ din Lugoj, a încercat să pună o sămânță la această frumoasă acțiune, care în acest an a mai crescut, dovadă prezența mai multor coruri și artiști. Prin acest festival dorim să cinstim ceea ce s-a întâmplat în 2009, când în prezența Preafericirii Sale, Patriarhul Daniel, lugojean de-al nostru, și acest lucru îl spun de fiecare dată cu drag, a fost sfințit acest frumos lăcaș și de atunci, ca să păstrăm vie această dată, rememorăm evenimentul prin acest festival la început de iulie’, a declarat Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj.

Comentarii Facebook


Știri recente