Festival coral în Protopopiatul 3 Capitală

Parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Titan din Capitală a găzduit marţi, 30 iunie, Festivalul coral „Toată suflarea să laude pe Domnul!”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a fost organizat de parohie în colaborare cu Protopopiatul Sector 3 Capitală, iar în cadrul acestuia au participat cinci formaţii corale, care au interpretat cântări atât bisericeşti, cât şi patriotice.

Festivalul de muzică „Toată suflarea să laude pe Domnul!” se înscrie în cadrul manifestărilor culturale şi religioase organizate în preajma hramului de vară al bisericii: „Sfinţii Mucenici Doctori fără de arginţi, Cosma şi Damian, cei din Roma“. „Evenimentul din seara aceasta reprezintă, de fapt, o manifestare religioasă a misiunii noastre în lumea de astăzi, conform îndrumărilor venite din partea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care a declarat anul 2015 ca «An omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi». Prin astfel de manifestări noi încercăm să încurajăm credincioşii să cânte în biserică, să participe activ la sfintele slujbe, să cunoască Sfânta Liturghie şi celelalte acte de cult, tocmai pentru a nu fi simpli spectatori, ci participanţi activi şi împreună-slujitori cu noi. Ne inspirăm din Psalmii lui David şi căutăm ca fiecare parohie care participă să încurajeze credincioşii să cânte măcar Sfânta Liturghie corect. Trebuie menţionat faptul că nu este o activitate de întrecere între parohii, ci de sprijinire şi de încurajare”, ne-a declarat pr. paroh Mihai Stavără.

Parohiile care au participat la festival au fost: Parohia „Acoperământul Maicii Domnului”-Titan; Parohia „Sfânta Fecioară Maria”; Parohia „Sfinţii Români”; Parohia „Soborul Maicii Domnului” şi Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” – Dristor. „Parohia «Acoperământul Maicii Domnului» a organizat luna aceasta trei astfel de manifestări cultural-religioase. Protopopiatul nostru împreună cu parohia au premiat un număr de aproximativ 500 de elevi ai şcolilor bucureştene, care au participat la concursul «Sfinţii, prietenii copiilor». De asemenea, Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie împreună cu Protopopiatul Sector 3 Capitală şi parohia aceasta au desfăşurat Festivalul-spectacol «Stihuri şi stihiri» cu concursul actorilor de la Teatrul Naţional şi al copiilor de la Şcoala nr. 92. Iată că astăzi, pentru a treia oară, parohia în colaborare cu protoieria organizează acest festival”, a menţionat pr. Constantin Nicolaescu, secretarul Protopopiatului Sector 3 Capitală.

Cele cinci formaţii corale au primit câte o diplomă de participare.

Comentarii Facebook


Știri recente