Festival-concurs de muzică religioasă, artă creştină şi creaţie literară la Broşteni, judeţul Vrancea

La Centrul de zi „Dănuţ“ din Parohia vrânceană Broşteni I a avut loc, duminică, 9 noiembrie 2014, a V-a ediţie a Festivalului-concurs „Maica Domnului, Împărăteasa cerului şi a pământului“. Printre cei prezenţi la eveniment s-a aflat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, după cum a precizat Dragoş Olteanu.

„Nu pot decât să îi felicit pe părintele Norocea şi pe doamna preoteasă pentru iniţiativa pe care au avut-o. Faptul că au pus în practică ceea ce au gândit arată credinţa că poţi să reuşeşti. Aceasta este cheia succesului în îndeplinirea unei lucrări frumoase şi folositore pentru noi şi pentru urmaşii noştri, să crezi că vei reuşi şi Dumnezeu îţi ajută să concretizezi gândul cel bun. Faptul că s-au aplecat cu atâta dragoste faţă de copii dovedeşte că sunt oameni sensibili, cărora le pasă de copii, şi ne dorim să fie cât mai mulţi astfel de preoţi cu vocaţie socială şi educaţională“, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian.

Festivalul s-a desfăşurat pe trei secţiuni: muzică religioasă, artă creştină şi creaţie literară, reunind peste 100 de participanţi, formaţii corale şi solişti de la 13 şcoli, licee şi centre parohiale pentru tineret din eparhie.

Manifestarea a fost organizată de Parohia Broşteni I, prin Centrul de zi „Dănuţ“, în colaborare cu Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea şi alţi parteneri educaţionali din judeţ.

Centrul a fost deschis în data de 29 iunie 2006, la iniţiativa şi prin contribuţia familiei preotului Dorel Norocea, în memoria fiului lor, Dan-Paul Norocea. Este acreditat de Comisia de Acreditare a Furnizorilor de Servicii Sociale Vrancea şi are misiunea de a sprijini social, spiritual şi educaţional copiii şi familiile aflate în situaţie de risc, contribuind la refacerea şi menţinerea echilibrului socio-afectiv şi moral al societăţii, în spiritul credinţei creştin-ortodoxe.

Comentarii Facebook


Știri recente