Festival al tinerilor din parohiile clujene și năsăudene

În Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului are loc, în perioada aceasta, Festivalului Tinerilor din eparhie. O primă etapă a festivalului este cea parohială, care se desfășoară până pe 2 noiembrie, după care va urma o selecție la nivel de protopopiat, care se va încheia pe 9 noiembrie. Gala Festivalului este programată pe 16 noiembrie, în Parcul sportiv universitar „Iuliu Hațieganu” din municipiul Cluj-Napoca, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului organizează, în luna noiembrie, în Parcul sportiv universitar „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Gala Festivă a Festivalului Tinerilor din eparhie. Ideea acestui festival a fost inspirată de Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, în scopul unei implicări active a parohiilor și a preoților în pastorația tinerilor.

Festivalul tinerilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului este structurată pe mai multe secțiuni, dintre care două de creație: eseu și pictură. De asemenea, va fi și o secțiune de muzică, la care se vor putea înscrie coruri, formații vocale și instrumentale, precum și tineri interpreți, ce vor putea prezenta un repertoriu fie religios, popular, folk, pop sau clasic.

Tinerii pasionați de teatru au posibilitatea de a prezenta în cadrul festivalului un fragment sau un act dintr-o piesă de teatru clasică sau modernă, iar cei pasionați de media vor putea realiza scurte filmulețe sau documentare cu activitățile tinerilor din parohii, precum și preocupările lor de zi cu zi. Vor fi și secțiuni de dansuri de societate sau populare și de sport, în care se vor organiza concursuri și întreceri sportive.

O manifestare a tinereții

Activitățile ce vor fi organizate în cadrul festivalului tinerilor din Arhiepiscopie se adresează tuturor tinerilor din parohiile urbane sau rurale din județele Cluj și Bistrița-Năsăud și vor fi coordonate de preoți, profesori de religie și voluntarii Asociațiilor Tinerilor Ortodocși, înființate la nivelul protopopiatelor. O primă etapă a festivalului este cea parohială, care se desfășoară până în data de 2 noiembrie, după care va urma o selecție la nivel de protopopiat, care se va încheia pe 9 noiembrie. Gala Festivalului este programată pe 16 noiembrie în parcul sportiv universitar „Iuliu Hațieganu” din municipiul Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook


Știri recente