Federaţia Filantropia va dezvolta un proiect strategic de cooperare în domeniul educațional pe principiile educației daneze

Proiectul strategic de cooperare va fi dezvoltat în cadrul parteneriatului dintre Federaţia Filantropia şi VIA University College – Danemarca.

Etapa premergătoare acestui proiect s-a desfăşurat în perioada 3 – 5 septembrie 2018.

Pe parcursul a trei zile, la nivelul Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, a avut loc un program de analiză a nevoilor de dezvoltare instituțională.

Programul a fost realizat de o echipă de specialiști în dezvoltare strategică din cadrul universității daneze.

Acesta a avut ca scop identificarea principalelor provocări în activitățile educaționale desfășurate de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia cu copii, în cadrul centrelor de zi coordonate la nivelul județului Alba, ca bază pentru dezvoltarea unui proiect strategic de cooperare în domeniul educației.

Programul a inclus o serie de vizite la Centrele de zi pentru copii: „Sfântul Ciprian” Ocna Mureș, „Sfântul Ierarh Nectarie” Vama Seacă, „Sfântul Nicolae” Alba Iulia și „Cuvioasa Parascheva” Alba Iulia, interviuri cu coordonatorii și personalul centrelor, dezbateri și analize.

Această etapă a fost succedată de un workshop la care au participat 35 de persoane, asistenți sociali, cadre didactice, pedagogi sociali, coordonatori care lucrează cu copiii din centrele de zi și în programul de prevenire a abandonului școlar.

Într-o etapă viitoare, se va realiza un proiect pornindu-se de la nevoile beneficiarilor rezultate din prima etapă, care va fi subiectul unei campanii de strângere de fonduri.

Este un proiect pilot, însă în perioada următoare va fi extins și la nivelul celorlalte organizații membre ale Federației Filantropia, se anunţă pe site-ul instituţiei.

VIA University College, în calitate de universitate de științe aplicate din Danemarca, dezvoltă și oferă o varietate de programe acreditate în domeniul științelor sociale la nivel de licență și masterat.

În ultimii 10 ani dezvoltat proiecte internaționale în domeniul educației timpurii în trei țări strategice: China, România și Tanzania şi a oferit programe de formare bazate pe principiile educației daneze și consultanță pentru managementul instituțiilor de educație.

Parteneriatul cu Federația Filantropia din București este baza pentru un nou proiect ambițios, în care VIA va oferi expertiză în pedagogia daneză prin sesiuni de formare, vizite de studii și stagii de practică în baza nevoilor și provocărilor identificate în domeniul educațional.

Foto credit: ExpertBeacon.com

Comentarii Facebook


Știri recente