Fecioara Maria a răspuns „Fie mie după cuvântul tău” din partea întregii umanități: PS Ieronim Sinaitul

„Dumnezeu a dorit și dorește omului binele”, a subliniat Episcopul vicar Ieronim Sinaitul de Buna Vestire la hramul Bisericii Dobroteasa, dar acest bine nu este oferit împotriva voinței omului.

„Dincolo de binele trupesc, material, Dumnezeu a dorit ca omul să se bucure de comuniunea cu El și de roadele acestei comuniuni: progresul în virtute și desăvârșirea fără de margini cu toate consecințele de bucurie, de lumină, de fericire”.

Preasfinția Sa a explicat că acest lucru nu poate fi făcut lezând libertatea omului și că Sfânta Fecioară oferă astăzi răspunsul din partea umanității: „Fie mie după cuvântul tău!”.

„Un cuvânt mic, dar în același timp foarte mare”, a constatat Episcopul vicar patriarhal.

„Acest cuvânt mic – «fie» – este mare pentru că însemna pe de o parte smerenia Sa cea dumnezeiască și încrederea în Dumnezeu, iar pe de altă parte acceptul umanității ca Dumnezeu să se pogoare din cerurile cele preaînalte și să ia trup”.

Referitor la momentul Bunei Vestiri – „Începutul mântuirii noastre”, ierarhul a spus că este crucial pentru umanitate întrucât „ni se deschide din nou calea acestei ținte: comuniunea noastră cu Dumnezeu”.

La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii lăcașului de cult din Sectorul 3 al Capitalei.

Citește și: Patriarhul României: Maica Domnului este ocrotitoarea mamelor. Dacă vom continua cu avorturile, vom pieri ca popor

Foto: arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente