Faza pe Mitropolie a Concursului Dumitru Stăniloae

În Patriarhia Română se organizează, zilele acestea, etapa mitropolitană a Concursului Național „Părintele Dumitru Stăniloae – 110 ani de la naștere și 20 de ani de la trecerea la cele veșnice”.

Faza pe Mitropolia Munteniei și Dobrogei s-a ținut astăzi la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București. Concursul este organizat de Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor și reunește elevi și studenți din învățământul preuniversitar și cel universitar, câștigători ai etapei eparhiale.

„Avem cinci reprezentanți de la Facultățile de teologie și departamentele din cadrul mitropoliei și participă nouă reprezentanți ai Seminariilor Teologice și Liceelor Teologice. Prin urmare, sunt două secțiuni cu teme diferite. Dacă studenții au adâncit Triadologia, Antropologia Părintelui Stăniloae elevii seminariști și elevii de la licee au parcurs bibliografia privitoare la viața și formarea Părintelui Profesor Dumitru Stăniloae. Suntem convinși că având câștigători ai fazei precedente lucrările de concurs vor fi calitativ superioare și între timp au putut și ei să-și adâncească cunoștințele, precum și să observe geniul Părintelui Stăniloae în toată opera sa și mai ales viziunea ortodoxă și noutatea pe care o aduce în câmpul teologiei ortodoxe românești Părintele Dumitru Stăniloae”, a precizat pentru TRINITAS TV Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie din București și președintele comisiei de evaluare.

Premierea câștigătorilor etapei mitropolitane se va face într-una din duminicile sau sărbătorile lunii martie. Premiile constau în cărți de teologie dogmatică ale Părintelui Stăniloae.

Comentarii Facebook


Știri recente