Faza mitropolitană a concursului Lăudați pe Domnul!

Concursul național de muzică bisericească „Lăudați pe Domnul!” a ajuns la etapa pe Mitropolie. Sfântul Sinod al Bisericii noastre a hotărât ca la ediția a V-a a Concursului să participe corale preoțești ale protopopiatelor din cuprinsul Patriarhiei Române. Până pe 17 octombrie se vor alege toate cele 6 corale care vor reprezenta Mitropoliile Patriarhiei la etapa națională.

Proba de concurs constă în interpretarea celor trei piese muzicale, prezentate și în etapele anterioare: o piesă monodică

(psaltică), o piesă din repertoriul liturgic bisericesc ortodox (corală, pe o temă psaltică) și o piesă de Chinonic (concert religios).

Concursul include și o secțiune de compoziție, având ca temă Taina Sfântului Maslu, care își propune să îmbogățească repertoriul liturgic românesc, stimulând creativitatea compozitorilor.

Etapa națională a Concursului de muzică bisericească „Lăudați pe Domnul!” va avea loc pe 27 octombrie, în cadrul evenimentelor dedicate hramului Catedralei patriahale. Mitropolia Munteniei și Dobrogei va fi reprezentată de Corala „Dimitrie Suceveanu” a Preoților din Protopopiatul II Capitală, după cum ne informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente