Faza județeană a Olimpiadei de Religie, la Cluj-Napoca

Faza județeană a olimpiadei de Religie s-a desfășurat sâmbătă, 2 martie 2013, la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca. La competiție au participat aproximativ o sută de tineri, începând cu clasa a VII-a până la a XII-a, de la mai multe școli și licee din județul Cluj. Elevii s-au calificat la această etapă după faza locală. Olimpiada a început la ora 9:30 în prezența Preasfințitului Episcop Vasile Someșanul care a săvârșit o slujbă de binecuvântare în capela Seminarului Teologic Ortodox din municipiu, informează radiorenasterea.ro

La finalul slujbei Preasfințitul Vasile a adresat și câteva sfaturi duhovnicești tinerilor participanți și i-a îndemnat să facă progrese pe calea cunoașterii având ca țintă cunoașterea lui Dumnezeu. Mai apoi, de la ora 10 elevii au intrat în săli pentru a primi subiectele și au avut la dispoziție 2 ore pentru rezolvarea cerințelor. După terminarea concursului lucrările au fost corectate de o comisie de profesori de specialitate, iar rezultatele vor fi afișate sâmbătă seara.

Duminică, după Sfânta Liturghie, elevii câștigători vor fi premiați de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei în catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca, a precizat inspectorul de religie, pr. Marian Sidon. Etapa națională a Olimpiadei de Religie se va desfășura în perioada 1-5 aprilie la Cluj.

Comentarii Facebook


Știri recente