Faza eparhială a Concursului Bucuria de a fi creștin la Craiova

Arhiepiscopia Craiovei și-a desemnat reprezentanții pentru faza națională a Concursului de muzică, literatură și poezie „Bucuria de a fi creștin”, care va avea loc la Palatul Patriarhiei Române în perioada 20-21 mai. Faza eparhială a fost organizată sâmbătă, 11 mai 2013, la Centrul de zi „Best life” din Craiova, prin Biroul de catehizare, învățământ și activități cu tineretul, după cum a precizat Diac. Ioniță Apostolache.

Faza eparhială a Concursului național „Bucuria de a fi creștin” s-a încheiat în Arhiepiscopia Craiovei, în ultima zi din Săptămâna Luminată. Astfel, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, cei 18 participanți (din protoieriile: Craiova Nord, Craiova Sud, Târgu Jiu Nord, Târgu Jiu Sud, Târgu Cărbunești și Băilești) s-au prezentat la Centrul de zi „Best life” din Craiova pentru a concura la cele trei probe: muzică, poezie și literatură. Fiecare prestație a fost evaluată cu exigență de preotul prof. Gheorghe Pîrva, inspector la disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dolj și de prof. Tanța Delcea, cadru didactic de Limba și Literatura Română la Seminarul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova.

Fiecare concurent a trebuit să prezinte piesa muzicală, poezia sau textul literar într-un interval de maxim 5 minute. Baremul de evaluare a avut la bază mesajul transmis, interpretarea, originalitatea și nu în cele din urmă specificitatea zonală. În acest context, deliberarea nu a fost una deloc ușoară, majoritatea participanților având o prestație de apreciat. În cele din urmă, membrii juriului au hotărât ca mai departe să meargă: Adriana Maria Soreanu, din Parohia Sadu, Protoieria Târgu Jiu Nord, județul Gorj, coordonator pr. Ion Mărăcine – secțiunea muzică, Roberta Ghibuși, Parohia „Ziua Crucii”, Craiova, Protoieria Craiova Nord, coordonator pr. Titu Manasie – secțiunea poezie și Mihai Sfârloagă, de la Parohia „Ziua Crucii” – literatură.

La finalul întâlnirii, fiecare participant a primit daruri din partea Biroului de catehizare, învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Craiovei. De asemenea, pr. Gheorghe Pîrva a ținut să le mulțumească tuturor celor prezenți pentru osteneala depusă în pregătirea concursului. „Fiecare dintre dumneavoastră a demonstrat astăzi că a fi creștin este cu adevărat o mare bucurie. Sunteți viitorul Bisericii noastre, apostolii de mâine ai învățăturii ortodoxe, mesagerii adevărului într-o lume de multe ori ostilă. Vă îndemnăm să stați alături de preoții care vă povățuiesc pentru a vă forma alături de ei, în sânul Sfintei Biserici. Dintre dumneavoastră am ales, din păcate, doar trei care vor merge mai departe, la faza finală a acestei competiții. Cu toate acestea, pentru noi, cu toții sunteți câștigători și meritați toate aprecierile noastre. Dumnezeu să vă aibă în pază pentru a putea lucra cu vrednicie talantul care v-a fost încredințat!”, a conchis pr. Gheorghe Pîrva.

Comentarii Facebook


Știri recente