Familia este o pepinieră duhovnicească: Arhiepiscopul Pimen

Credincioșii din parohia Pojorâta 2 au fost îndemnați duminică de Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților să ofere o educație creștină copiilor lor, evidențiind faptul că familia este cea mai bună pepinieră de creştere a pruncilor.

„Așa cum unui pom i se dă formatul și buna creștere în pepinieră, așa și noi suntem educați în pepiniera duhovnicească, familia: mama și tata”, a evidenţiat ierarhul.

Totodată, Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen a vorbit despre rolul important pe care îl are mama în educaţia copiilor.

„Mama ne ocrotește și sădește ceea ce este bine în sufletul nostru prin exemplul vieții sale încă de când noi suntem în pântece ei”, spus Părintele Arhiepiscop potrivit Trinitas TV.

Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen a îndemnat pe femeile însărcinate să se roage, pentru că „dacă mama se roagă”, a spus ierarhul „pruncul zămislit în pântecele ei simte acest lucru”.

Biserica Pojorâta 2

Biserica „Soborul Sfântului Ioan Botezătorul” este a doua biserică ortodoxă din localitatea Pojorâta.

Preotul paroh, iconom stavrofor Dumitru Beşliu, este fiu al satului şi slujeşte în localitatea natală din anul 1998.

Situat chiar în inima satului, locaşul de cult a fost ridicat în anul 2001, numai din fondurile credincioşilor din Pojorâta.

Sfinţirea a avut loc în data de 7 ianuarie 2007.

Biserica este o construcţie de zid, în stil moldovenesc, cu demisol. Lucrările de pictură interioară şi cele făcute la catapeteasmă se apropie de final.

Concomitent cu lucrările de pictură, parohia a început ridicarea clopotniţei şi a unui centru social filantropic, cu spaţii bine delimitate ca utilizare şi dotare.

Foto credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente