Facultatea de Teologie din Cluj are un nou proiect de cercetare biblică: „Sfântul Luca, apostol, istoric și evanghelist”

Școala doctorală „Isidor Todoran” a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca a inaugurat joi, 9 decembrie, proiectul de cercetare biblică-noutestamentară „Sfântul Luca, apostol, istoric și evanghelist”, la Mănăstirea Dobric din Bistrița-Năsăud.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, a deschis prezentarea proiectului și a evidențiat necesitatea Sfintei Scripturi în viața de zi cu zi.

„Îmi exprim bucuria că proiectul acesta de cercetare a demarat. Ce poate fi mai important într-o lume care, fără să-și dea seama, poate, nu e însetată nici de pâine, nici de apă ci de auzit cuvântul lui Dumnezeu”, a spus ierarhul.

Evenimentul s-a desfășurat în format hibrid, cu participare fizică, dar și online. Au fost prezenți Prof. Teofil Tia, decanul facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj și stavrofora Veronica Coțofană, stareța Mănăstirii Dobric.

Despre necesitatea unui astfel de proiect, părintele Stelian Tofană, îndrumător de doctorat la catedra de Noul Testament de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Cluj, a afirmat: „Acest proiect are ca scop, încercarea de a le oferi (doctoranzilor, n. red.) posibilitatea de a-și expune și public rezultatele cercetării lor pe timpul în care ei își pregătesc o teză de doctorat. În felul acesta, fiind nevoiți să își prezinte într-o sesiune de comunicări științifice rezultatele, ei vor lucra conștiincios”.

Lucrările întâlnirii au fost împărțite în două sesiuni, cu transmisiune în mediul online pe platformele: Zoom Meetings, Youtube și Facebook.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente