Expoziție la Biblioteca Județeană ASTRA, Sibiu

Istoria de peste patru decenii a Securității este prezentată zile acestea, publicului sibian, în cadrul expoziției Securitatea – instrument al dictaturii. Vernisajul a avut loc la Biblioteca Județeană ASTRA, în prezenta oficialităților, a invitaților și a tuturor celor interesați.

La eveniment Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului a vorbit celor prezenți despre importanța păstrării memoriei înaintașilor, potrivit Radio TRINITAS.

„O perioadă din perioada aceasta am trăit-o și noi. Ne-a ferit Dumnezeu și nu am ajuns cum au fost sute și mii de preoți duși la canal și omorâți. Chiar dacă nu au fost împușcați au murit acolo în detenție. Alături de ei au fost atâția oameni și fii ai Bisericii, oameni ai neamului; față de toți Biserica are o prețuire deosebită și singurul lucru pe care putem să îl facem noi este să ne rugăm pentru ei ca Dumnezeu să le rânduiască ce li se cuvine în Împărăția Cerurilor. În același timp ca și cetățeni avem obligația de a nu rămâne pasivi față de ceea ce s-a întâmplat în istorie”, a mărturisit Înaltpreasfinția Sa.

Spațiul expozițional cuprinde documentele secrete ale Securității care prezintă principalele metode și tehnici de urmărire și de reprimare, modalitățile de cenzură și de confiscare a corespondenței, ascultarea convorbirilor telefonice și filaje.

Comentarii Facebook


Știri recente