Expoziție de icoane pe sticlă la Cluj

În această perioadă, la Cluj-Napoca este vernisată o expoziție de icoane pe sticlă, după cum aflăm de pe site-ul Radio Renașterea.

Icoanele au fost realizate de grupul de iconari „Cuvine-se cu adevărat” al Seminarului Teologic din Cluj-Napoca și pot fi cumpărate, urmând ca banii strânși să fie folosiți în acțiuni filantropice și pentru achiziționarea de materiale pentru pictură necesare tinerilor iconari.

Coordonatorul grupului „Cuvine-se cu adevărat”, Cristian Hideg, profesor de pictură la Seminarul clujean, a oferit mai multe amănunte privitoare la această expoziție: „Ne propunem să aducem icoana tradițională românească în casele și în sufletele oamenilor, promovând astfel tradițiile noastre autentice. Ce cadou s-ar potrivi cel mai bine mamei cu ocazia zilei de 8 Martie, decât o icoană care înfățișează chipul Maicii Domnului? Cumpărând o icoană, cei interesați vor sprijini activitățile Seminarului Teologic Ortodox în conservarea și promovarea tradițiilor și valorilor autentice românești.”

Expoziția icoanelor pe sticlă va fi deschisă până pe data de 5 martie.

Comentarii Facebook


Știri recente