Expoziție-concurs la Curtea de Argeș

În perioada 26 aprilie – 8 iunie se va organiza la Curtea de Argeș, județul Argeș, a XV-a ediție națională a Expoziției-concurs „Rugămu-ne Ție!”, la care pot participa iconari profesioniști și amatori. Evenimentul se dorește a fi un omagiu pentru întemeierea la Curtea de Argeș a primului scaun mitropolitan din Țara Românească, informează Ziarul Lumina.

Până luni, 15 aprilie 2013, iconari profesioniști sau amatori din întreaga țară se pot înscrie la Expoziția-concurs „Rugămu-ne Ție!”, eveniment ajuns la ediția a XV-a, organizat de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Consiliul Județean Argeș, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș, și Muzeul Județean Argeș. Lucrările trebuie executate în stilul tradițional, pe lemn sau sticlă, iar pentru expunere vor fi acceptate doar icoanele care se disting prin originalitate și autenticitate, respectându-se totodată erminia picturii bizantine. Icoanele, bine ambalate pentru a nu fi deteriorate în timpul transportului poștal, trebuie expediate până cel târziu în data de 15 aprilie, la următoarea adresă: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș, str. Armand Călinescu nr. 14, Pitești, jud. Argeș, cod 110047, tel./fax 0248-21.90.80. Icoanele trebuie să fie însoțite de o fișă de autor, cu următoarele date: nume și prenume, data nașterii, ocupația, studii de specialitate (dacă este cazul), expoziții, diplome și distincții, tehnica de lucru preferată, domiciliul, numărul de telefon, email. Participanții pot trimite trei lucrări. Organizatorii atenționează pe creatorii icoanelor pe lemn că trebuie să folosească material de calitate bună, să fie uscat și să respecte etapele de prepare a suportului, iar creatorii de icoane pe sticlă sunt obligați să-și aducă lucrarea/lucrările personal sau printr-un delegat.

Premiile concursului în valoare netă vor fi: marele premiu – 1.500 lei, premiul I – 1.200 lei, premiul II – 1.000 lei, premiul III – 800 lei și premii de excelență în valoare de câte 500 lei, oferite de primăriile orașelor și municipiilor, instituții de cultură, instituții de cult și de alți sponsori. Marele premiu și premiul I se mai pot acorda aceluiași autor doar după trei ani. Lucrările premiate vor rămâne obligatoriu în patrimoniul instituțiilor și sponsorilor care le-au premiat.

Vernisajul va avea loc vineri, 26 aprilie, iar festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, 8 iunie, la Centrul de Cultură și Arte „George Topârceanu” din Curtea de Argeș, cu prilejul celei de XX-a ediții a Festivalului-concurs al filmului cu tematică religioasă „Lumină din Lumină”.

Comentarii Facebook


Știri recente