Expoziția ,,Credința și literatura exprimată prin pictură” la Mizil

Expoziția finală a proiectului educațional ,,Credința și literatura exprimată prin pictură” se va desfăşura miercuri, 20 aprilie 2016, la sala de festivități a Liceului Tehnologic Tase Dumitrescu, din Mizil. În cadrul Programului ,,Bucuria credinței” al Arhiepiscopiei Bucureștilor, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe, la eveniment vor fi prezentate și premiate lucrările câștigătoare.

„Concursul are ca scop dezvoltarea gustului estetic și al creativității pentru Artă și Literatură, fiind adresat elevilor din clasele 0-XII de la Școala Gimnazială nr. 1 și Liceul Teoretic Grigore Tocilescu din Mizil, instituțiilor școlare din țară, copiilor cu aptitudini și înclinații pentru arta plastică și literatură”, a subliniat Cristinel Rusu de la Sectorul învățământ și activități cu tineretul, Arhiepiscopia Bucureștilor.

Nicolae Steinhardt: „Talentul, desigur, e esenţial. Doi bani nu face însă, în lipsa unei viziuni morale a lumii şi a lucrurilor, în lipsa unei perspective, a unor concepte integratoare

Lucrările au o tematică literară și religioasă și sunt realizate pe sticlă, lemn, hârtie, pânză și colaje. Fiecare instituție școlară va participa cu cele 4 lucrări câștigătoare de la etapa pe școală, iar premierea se va face pe 3 secțiuni, în funcție de rezultatele obținute.

Site-ul oficial al evenimentului este: https://credintasipictura.wordpress.com.

Comentarii Facebook


Știri recente