Experiențe memorabile, pentru participanții Taberei Educative „Sf. Stelian”

În perioada 17-24 august a.c. are loc la Iași Tabăra Educativă „Sf. Stelian”, organizată de Departamentul Pro-Vita din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Centrului Eparhial Iași, informează „Ziarul Lumina”.

La acest proiect participă 44 de tineri cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani, proveniți din familiile cu mai mult de opt copii din Arhiepiscopia Iașilor. Aceste familii sunt în evidența Programului de solidaritate pentru familia cu mulți copii – „Sf. Stelian”, coordonat de Otilia Palade, referent Departament Pro Vita.

Întregul program de activități se desfășoară la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași. Participanții vor fi implicați în ateliere de lucru – teatru, lucru manual, comunicare și muzică – menite să le dezvolte anumite aptitudini și abilități. De asemenea, vor fi organizate și diferite deplasări tematice: cunoașterea orașului Iași, Iașul cultural – vizite la muzeele ieșene, contemplarea naturii în parcurile din Iași.

„Prin tabăra noastră încercăm să oferim acestor tineri o alternativă la mediul lor obișnuit de viață. Dorim ca activitățile desfășurate pe parcursul acestei săptămâni să aibă un rol hotărâtor în dezvoltarea lor personală. De asemenea, un alt obiectiv este să le oferim o instruire de bază privind curățenia și igiena personală. De fapt, scopul acestei tabere este să le punem înainte acestor copii experiențe noi și pozitive, memorabile, care, prin mila Bunului Dumnezeu, să rodească în sufletele lor viitori adulți strașnici. Țin să mulțumesc parohiilor „Sf. Haralambie” și „Nașterea Maicii Domnului” – Talpalari, din Iași, pentru susținerea materială și morală a acestei tabere și a acestor copii”, ne-a declarat Otilia Palade, referent Departament Pro Vita, coordonator al Programului de solidaritate pentru familia cu mulți copii – „Sf. Stelian”.

Un alt obiectiv al Taberei „Sf. Stelian” este să lupte împotriva abandonului școlar. În urma primei ediții a taberei, în anul 2013, Departamentul Pro Vita a decis să susțină la studii, din toate punctele de vedere, pe Alexandra, absolventă de clasa a VIII-a din județul Botoșani, aflată în risc de abandon școlar din cauza situației financiare dificile de acasă. Progresul Mariei i-a determinat pe organizatori să susțină încă un tânăr care se află în pericolul de a renunța la studii.

Tabara Educativă „Sf. Stelian” se adresează doar copiilor înscriși în Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii „Sf. Stelian” – Pro Vita Iași. Proiectul se află la a doua ediție, iar accesul este gratuit.

Comentarii Facebook


Știri recente