Excursie pentru copiii aparținători centrelor de tineret ale episcopiei Caransebeșului

Luni, 22 iunie, Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeșului a organizat o excursie în jurul orașului Orșova, vizând mănăstirile din apropiere, precum și o plimbare cu ambarcațiunile de agrement nautic pe Dunăre. Astfel membrii de la mai multe centre de tineret ale Episcopiei Caransebeșului, însoțiți de părintele Mihai Ciucur, inspector social-misionar și de activități cu tineretul, precum și de preoții și profesorii coordonatori, au vizitat Mănăstirea Vodița, Sfânta Ana și Mraconia.

După momentele de rugăciune și de informare despre istoricul mănăstirilor, excursioniști au avut parte și de o plimbare pe Dunăre, în care au vizitat mai multe obiective turistice, având posibilitatea și de a socializa între ei.

„Excursia de astăzi a fost o primă acțiune pe care o desfășurăm pe perioada vacanței de vară. Ne-am dorit ca prin această excursie să recompensăm pe membrii centrelor noastre de tineret, care au desfășurat frumoase acțiuni în tinda bisericii, pe parcursul acestui an. Am încercat să îmbinăm astăzi latura duhovnicească a formării lor, cu activități specifice vacanței de vară. Ziua de astăzi a fost și un prilej de a se întâlnii și reîntâlnii membrii centrelor noastre de tineret, dar și un schimb de experiență a coordonatorilor. Ne propunem ca pe parcursul vacanței de vară să repetăm astfel de acțiuni, care au rolul să ne apropie unii de alții și sigur pe copii să-i motiveze și să-i stimuleze pentru a rămâne aproape de centrele de tineret, dar până la urmă de biserica noastră. Dacă la școală copiii au luat vacanță, centrele noastre nu intră în vacanță, precum nici biserica și credința nu intră în vacanță”, a subliniat părintele inspector Mihai Ciucur.

Excursia oferită gratuit a reunit peste 80 de copiii și tineri, de la Centrul de tineret „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” Moniom-Reșița, „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“ și „Sfânta Mare Muceniță Varvara” din Moldova Nouă, precum și „Centrul de tineret „Sfânta TreimePojejena.Beneficiari au fost copiii și tinerii,cei mai activi în activitățile desfășurate la nivelul centrelor de tineret ale eparhiei.

(Articol realizat de Diac. Pavel Canea)

Comentarii Facebook


Știri recente