Exarh cultural pentru mănăstirile din cuprinsul Episcopiei Giurgiului

În urma acordării rangului de „arhimandrit” de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, părintele Dr. Mihail Muscariu, starețul Mănăstirii Comana, a fost numit Exarh cultural al Episcopiei Giurgiului, după modelul Arhiepiscopiei Bucureștilor, după cum informează site-ul episcopiagiurgiului.ro.

Părintele Arhim. Dr. Mihail Muscariu a desfășurat o activitate culturală deosebită în cadrul Centrului Cultural „Radu Șerban”, al Mănăstirii Comana, prin intermediul căruia, în parteneriat cu U.N.E.S.C.O. și alte instituții județene și naționale, a organizat numeroase simpozioane, conferințe și sesiuni de comunicări științifice.

Datorită preocupărilor cărturărești, fiind autor al mai multor studii și articole de specialitate, Părintele Arhim. Dr. Mihail Muscariu a coordonat și activitatea editorială a Episcopiei Giurgiului. În noua sa calitate de Exarh cultural va îndruma întreaga activitate culturală ce se va desfășura în toate mănăstirile și schiturile din Episcopia Giurgiului.

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: „Hristos tăcea, pe Cruce”

În predica rostită marți la o sfințire de biserică, Episcopul Hușilor a subliniat diferența de atitudine care era pe Golgota între oamenii batjocoritori și Hristos care tăcea și primea totul cu dragoste. Ierarhul a constatat…