Examenul de disertație la Facultatea de Teologie din Arad

Absolvenții programelor de studii teologice masterale: Teologie Practică și Teologie Sistematică din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă ”Ilarion V. Felea” ai Universității ”Aurel Vlaicu” din Arad și-au susținut examenul de disertație luni, 6 iulie 2015, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Astfel, la primul program s-au înscris 32 de candidați, iar de cealaltă parte s-au înscris 16 candidați. În fața comisiilor de­semnate, toți cei 45 de absolvenți din această promoție și 3 din promoția anterioară și-au prezentat lucrările pregătite, conform metodologiei de examen. La final, în prezența Înalt­preasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, și a comisiei, candidații au depus jurământul în capela facultății. După citirea catalogului și a frumoaselor rezultate obținute, părintele decan i-a felicitat pe absolvenți, arătând că ”această etapă înseamnă o încununare a studiilor absolvite, precum și o fructuoasă colaborare între candidați și coordonatorii lor, aceasta fiind demonstrată de calitatea superioară a mai multor lucrări de disertație. De asemenea, trebuie să luați aminte că momentul acesta este și unul de final, dar și de continuare a eforturilor de cercetare teologică pe care trebuie să le continuați și în viitor”.

În încheiere, Înaltpreasfinția Sa a salutat această generație de absolvenți de master, proveniți din mai multe centre eparhiale: ”Aceasta vorbește de la sine despre străduințele cadrelor didactice de la școala noastră teologică, pentru un învățământ axat pe cercetarea de calitate. Bucurându-ne și binecuvântându-vă pentru această realizare din viața dumneavoastră și a Facultății din Arad, vă invităm să sprijiniți publicațiile noastre eparhiale cu materiale de valoare, extrase din cercetarea pe care ați întreprins-o în elaborarea lucrărilor voastre de disertație”.

Comentarii Facebook


Știri recente