Examene finale la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Caransebeș

La sediul din Caransebeș al Facultății de Teologie, Științe Sociale și ale Educației, din cadrul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, în prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, au avut loc luni, 8 iulie 2013, examenele finale pentru absolvenții ciclului de licență și masterat, promoția 2013, potrivit episcopiacaransebesului.ro.

Ciclul de licență, specializarea Teologie Ortodoxă Didactică, a fost absolvit de 20 de studenți, dar numai 12 s-au înscris în examenul de licență, iar la cel de masterat, specializarea Teologie Pastorală și Misiune Creștină, au absolvit 19 studenți, 15 dintre aceștia susținându-și examenul de dizertație.

În conformitate cu legea învățământului aflată în vigoare, înainte de susținerea lucrării a existat și o probă orală de verificare a cunoștințelor. S-au verificat cunoștințele din cinci mari domenii ale teologiei: Istoria Bisericii Ortodoxe Române, Istoria Bisericii Universale, Teologie Dogmatică, Teologie Morală și Teologie Liturgică. În urma verificării cunoștințelor toți studenții au fost declarați promovați.

A urmat apoi, conform tradiției bisericii noastre, într-un cadru solemn, ceremonia de depunere a jurământului de credință ortodoxă. Aceasta a avut loc în Catedrala Episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș și au participat toți absolvenții prestigioasei instituții de învățământ teologic din Caransebeș.

Învățământul teologic universitar actual din Caransebeș a luat ființă în anul 1998, la inițiativa IPS dr. Laurențiu Streza, Arhiepiscop al Sibiului și Mitropolit al Ardealului, la vremea respectivă fiind episcop al Caransebeșului, dorindu-se a fi continuatoarea vechii Academii Teologice din Caransebeș. Astfel, s-a înființat Secția de Teologie Ortodoxă-Istorie în cadrul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița. Aceasta a funcționat până anul 2006 în spațiile oferite de Episcopia Caransebeșului, dar din anul universitar 2006-2007 își desfășoară activitățile didactice într-un sediu modern amenajat prin grija Universității „Eftimie Murgu” din Reșița.

Comentarii Facebook


Știri recente