Examen psihologic înainte de capacitatea preoțească

81 de licențiați în Teologie pastorală din Arhiepiscopia Bucureștilor care s-au înscris pentru sesiunea de primăvară a examenului de capacitate preoțească au susținut astăzi, 15 martie 2013, la Seminarul Teologic din București, testul psihologic. Verificarea a constat într-o serie de teste de atenție și de evaluare a personalității și a aptitudinilor candidaților.

„S-au înscris la examenul de capacitate preoțească în luna martie anul acesta 93 de candidați. 6 dintre aceștia au susținut testul psihologic în sesiunea septembrie 2012 și având în vedere că acesta are valabilitate un an de zile ei nu au mai susținut examenul în această sesiune. Deci, sunt 87 de candidați înscriși pentru test, dar astăzi au absentat 6 dintre ei”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Insp. Florin Busuioc de la Sectorul Administrativ bisericesc.

Proba psihologică este eliminatorie, iar candidații care nu promovează acest test nu mai pot susține examen de capacitate în această sesiune.

Următoarea sesiune a examenului de capacitate preoțească din Arhiepiscopia Bucureștilor va fi organizată în luna septembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente