Examen de capacitate preoțească la Roman

Treisprezece tineri teologi din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului care doresc să primească Taina Hirotoniei au susținut astăzi, 27 septembrie 2013, in sala de conferinte a Fundatiei „Episcop Melchisedec” din Roman, examenul de capacitate preoțească. Examenul s-a desfășurat cu binecuvântarea și sub directa coordonare a Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, alături de o comisie alcătuită din părinți consilieri ai Centrului Eparhial de la Roman și profesori de la Liceul Teologic” Melchisedec Ștefănescu” din Roman.

Examenul de capacitate preoțească a constat în susținerea unui test scris și a unuia oral. Întâlnirea între ierarh și tinerii absolvenți ai institutelor de învățământ teologic universitar este acela de a cerceta chemarea pentru preoție și de verificare a cunoștințelor dobândite în instituțiile teologice pentru a fi utilizate în viața pastorală.

„Ne-am dorit ca, prin intermediul acestui întâlniri, să descoperim vocația tinerilor teologi pentru viața misionară a Bisericii”, a declarat Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, potrivit epr.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente