Examen de capacitate preoțească la Oradea

Cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Sofronie, Episcopul Oradiei, în perioada 25-26 septembrie, la Centrul Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei a avut loc examenul de Capacitate preoțească, sesiunea de toamnă.

La acest examen, după cum aflăm din Ziarul Lumina, s-au înscris 16 candidați, care au susținut două probe, scrisă și orală, ce s-au desfășurat în zilele de miercuri, 25 septembrie, respectiv joi, 26 septembrie, în sala festivă a Centrului Eparhial. Cei înscriși au fost examinați potrivit temelor de examen și bibliografiei aferente, din „Îndrumătorul administrativ-bisericesc. Ghid practic pentru examenul de capacitate preoțească, administrarea parohiei și a mănăstirii”, ediția a II-a, carte tipărită cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel al României, la Editura „Cuvântul Vieții” a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, în anul 2010.

Comisia de examinare, prezidată de Preasfințitul Sofronie, Episcopul Oradiei, a fost compusă din părinți profesori de specialitate și părinții consilieri de la Centrul Eparhial al Episcopiei Oradiei.

Comentarii Facebook


Știri recente