Examen de capacitate preoțească la Cluj

Candidații la preoție din Arhiepiscopia Clujului au susținut joi, 26 septembrie 2013, examenul de capacitate preoțească. Examenul a debutat la ora 8:00, iar comisia de examinare a fost prezidată de ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Pentru această sesiune s-au înscris 21 de candidați din Arhiepiscopia Clujului și 5 din Episcopia Sălajului.

„Examenul a constat în susținerea unei probe scrise prin care se verifică cunoștințele de teologie dogmatică și istorică și a unei probe orale prin care sunt verificate cunoștințele de liturgică practică. Candidații care vor fi declarați admiși vor putea candida pentru ocuparea unui post vacant de preot”, a declarat pentru Radio Renașterea pr. Cristian Baciu, consilier bisericesc al Arhiepiscopiei Clujului.

Pentru a putea candida la examenul de ocupare a unei parohii, candidații la examenul de capacitate preoțească trebuie să obțină minim nota 7.

” Ca instituție avem nevoie de slujitori care să se implice în mod efficient în misiunea bisericii”, a mai adăugat pr. Cristian Baciu.

Comentarii Facebook


Știri recente