Examen de capacitate preoțească la București

83 de teologi din Arhiepiscopia Bucureștilor care s-au înscris pentru sesiunea de primăvară a examenului de capacitate preoțească au susținut astăzi, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Capitală, proba scrisă. Cei care au promovat examenul scris au susținut, după-amiază, proba orală.

Comisia a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„Se încearcă verificarea atât a aptitudinilor și a cunoștințelor pe care le-au dobândit în cei patru ani de facultate, dar și a experienței de viață pe care au dobândit-o până în acest moment. Mai întâi, trebuie să cunoască bine legislația bisericească și administrarea bunurilor biseicești. De asemenea, trebuie să cunoască foarte bine cadrul legal în care în care își vor desfășura activitatea ca preoți. Totodată, trebuie să cunoască foarte bine și diferite domenii de activitate în care preotul este chemat să răspundă prin responsabilitatea pe care o are ca președinte al Consiliului parohial, al Adunării parohiale și al Comitetului parohial în care funcționează diferite servicii. După finalizarea probei orale se vor face mediile, iar candidații care vor obține media peste 7:00 vor fi declarați admiși și vor putea să ocupe posturi clericale vacante în Arhiepiscopia Bucureștilor prin concurs”, a declarat pentru TRINITAS TV Arhim. Veniamin Goreanu, Consilier în cadrul Sectorului Administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Următoarea sesiune a examenului de capacitate preoțească din Arhiepiscopia Bucureștilor va fi organizată în luna septembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente