Examen de capacitate preoțească în Episcopia Oradiei

Cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în zilele de 13 și 14 martie 2013, la Centrul Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, se desfășoară examenul de Capacitate preoțească, sesiunea de primăvară, după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei.

La acest examen s-au înscris un număr de 10 candidați, licențiați în Teologie Ortodoxă care doresc să intre în cler. Examenul are două probe, scrisă și orală, organizate miercuri, 13 martie, respectiv joi, 14 martie, începând cu ora 9:00. Cei înscriși sunt examinați potrivit temelor de examen și bibliografiei aferente din „Îndrumătorul administrativ-bisericesc. Ghid practic pentru examenul de capacitate preoțească, administrarea parohiei și a mănăstirii”, ediția a II-a, carte tipărită cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel al României, la Editura „Cuvântul Vieții” a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, în anul 2010.

Comisia de examinare, prezidată de Preasfințitul Părinte Sofronie al Oradiei, este compusă din părinți profesori de specialitate și părinți consilieri de la Centrul Eparhial al Episcopiei Oradiei.

Comentarii Facebook


Știri recente