Examen de Capacitate Preoțească în Episcopia Devei și Hunedoarei

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, în Episcopia Devei și Hunedoarei se organizează sesiunea de toamnă a examenului de capacitate preoțească. Examenul se va desfășura, în conformitate cu Metodologia aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în data de 04 septembrie 2014, la Centrul Eparhial, din str. Avram Iancu, nr. 2 începând cu ora 9.

La acest examen se pot înscrie tinerii absolvenți de Teologie, care doresc să candideze pentru obținerea unui post clerical în Eparhia Devei și Hunedoarei.

Examenul de capacitate preoțească are drept scop cercetarea chemării pentru preoție și verificarea cunoștințelor dobândite în instituțiile teologice pentru a fi utilizate practic în viața pastorală, potrivit cerințelor vremii.

Examenul de capacitate preoțească constă în susținerea a două probe, scris și oral.

Examenul scris va consta în examinarea cunoștințelor de Teologie Dogmatică, Teologie Morală și Teologie Pastorală, iar examenul oral se va susține la următoarele discipline: Teologie Liturgică, Administrație Parohială, Catehetică, Omiletică și Muzică Bisericescă.

Dosarul va conține următoarele documente, potrivit episcopiadevei.ro:

1. Cerere către Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, pentru înscriere la examen;

2. Copii după actele de studii, (diplome și foi matricole);

3. Copie după Cartea de identitate;

4. Curriculum vitae;

5. Adeverință eliberată de Marele Eclesiarh al Catedralei Episcopale „Sfântul Ierarh Nicolae” din Deva, care atestă că nu există impedimente canonice pentru hirotonie.

Comentarii Facebook


Știri recente