Examen de capacitate preoțească în Episcopia Caransebeșului

Serviciul administrativ-bisericesc al Episcopiei Caransebeșului aduce la cunoștință tuturor celor interesați că marți, 2 aprilie 2013, va avea loc o nouă sesiune a examenului de titularizare (capacitate) preoțească pentru preoții debutanți care nu au susținut acest examen din fiecare protopopiat, precum și pentru teologii licențiați în teologie, informează „Ziarul Lumina”.

Probele scrise (dogmatică și morală; administrație bisericească) vor avea loc între orele 9:00 și 11:00, iar probele orale (omiletică, catehetică, liturgică, tipic, cântare și legislație) vor avea loc începând cu ora 12:00.

Examenul se va desfășura în incinta Centrului eparhial din Caransebeș. Cei doritori pot depune dosarul de înscriere la examen la Centrul eparhial, Serviciul administrativ-bisericesc, până vineri, 29 martie 2013. Dosarul va cuprinde: cerere de înscriere la examen, un Curriculum Vitae, fotocopii nelegalizate după: diploma de bacalaureat, atestatul profesional (după caz), diploma de licență (sau adeverință eliberată de secretariatul facultății cu media anilor de studii și a examenului de licență), diploma de master (după caz), foaia matricolă și CI. Amintim că media examenului de titularizare (capacitate) preoțească este luată în considerare la concursul de dosare pentru numirea într-o parohie a debutanților.

Comentarii Facebook


Știri recente