Examen de capacitate preoțească în Capitală

Arhiepiscopia Bucureștilor a organizat luni, 10 septembrie 2012, sesiunea de toamnă a examenului de capacitate preoțească pentru absolvenții de Teologie care doresc să candideze pentru un post clerical vacant din Eparhie. Proba scrisă s-a desfășurat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București sub președinția Preasfințitului Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

” La concurs s-au înscris 48 de candidați însă la proba scrisă s-au prezentat 33 de candidați. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a aprobat componența comisiei avându-l ca președinte pe Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor și alți profesori de la Facultatea de Teologie din București”, a declarat pentru TRINITAS TV Arhim. Veniamin Goreanu, consilier administrativ bisericesc.

Pe lângă proba scrisă, candidații au susținut și o probă orală.

„Proba scrisă urmărește să verifice cunoștințele teoretice ale candidaților, subiectele sunt de un grad de dificultate ridicat în așa fel încât să se poată vedea dacă candidații, în urma examenului, sunt capabili să gestioneze situațiile care apar pe teren în momentul în care sunt numiți în parohii. Proba orală urmărește să vadă dacă candidații mânuiesc cuvintele, știu să rostească o predică, cunosc rânduielile de tipic și liturgică ale diferitelor slujbe și ierurgii”, a mai spus Arhim. Veniamin Goreanu, consilier administrativ bisericesc.

Examenul de capacitate preoțească este valabil un an de zile.

Comentarii Facebook


Știri recente