Examen de capacitate preoțească în Arhiepiscopia Timișoarei

Centrul eparhial din Timișoara a găzduit miercuri, 6 martie, sesiunea de primăvară a examenului de capacitate preoțească organizat de Arhiepiscopia Timișoarei pentru licențiații în teologie pastorală, informează „Ziarul Lumina”.

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, și în conformitate cu metodologia pentru obținerea gradelor profesionale și Regulamentul de numire și transferare a clerului, Centrul eparhial din Timișoara a organizat prima sesiune din anul 2013 a examenului de capacitate preoțească pentru licențiații în teologie pastorală care doresc să ocupe una din parohiile vacante existente în Arhiepiscopia Timișoarei. Potrivit metodologiei de obținere a gradelor profesionale de către personalul clerical, acest examen, ce se constituie în examen de titularizare pe post, se organizează de două ori pe an, primăvara și toamna.

În prezența unei comisii prezidate de Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, candidații înscriși la această sesiune au susținut cele două probe, scrisă și orală. La proba scrisă, candidații au tratat subiecte de dogmatică și istorie bisericească universală, iar în cadrul probei orale au fost verificate cunoștințele și deprinderile legate de administrație bisericească, pastorală și teologie liturgică, omiletică și catehetică, muzică bisericească și ritual, precum și alte îndrumări practice, legate de laturile activității misionar-pastorale a preotului. La acest examen s-au prezentat 9 licențiați în teologie pastorală. Media de promovare a examenului de capacitate este minimum 7.00.

Comentarii Facebook


Știri recente