Examen de capacitate preoțească în Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia

Sectorul Administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, organizează sesiunea de toamnă a examenului de capacitate preoțească. La acest examen se pot înscrie teologi, absolvenți ai Facultăților de Teologie Ortodoxă care doresc să se titularizeze pe unul din posturile clericale vacante și este valabil un an de zile.

Examenul se va susține în doua etape, după cum urmează: miercuri, 9 octombrie 2013 – ora 10.00- examenul psihologic ( Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia) și cercetarea canonică. Joi, 10 octombrie, de la ora 9.00 – examenul scris iar de la ora 10.45 – examenul oral, potrivit reintregirea.ro.

Candidații înscriși la această sesiune vor susține cele două probe în prezența unei comisii, iar prin aceste probe le vor fi verificate cunoștințele, competențele și deprinderile candidaților legate de Omiletică și Catehetică, Drept canonic și administrație bisericească, Muzică bisericească și Ritual, candidații având de răspuns și la întrebări practice, legate de toate laturile activității misionar-pastorale a preotului.

Rezultatele Examenului de capacitate preoțească vor fi afișate la avizierul de la Centrul eparhial. Candidații care nu au promovat examenul de capacitate preoțească se pot prezenta la un nou examen în sesiunea următoare, în aceleași condiții. Media de promovare a examenului de capacitate este minimum 7 (șapte).

Comentarii Facebook


Știri recente