Evenimentele dedicate Sfântului Andrei la Galați

Programul evenimentelor religioase și culturale organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu prilejul sărbătoririi Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul municipiului Galați, începe astăzi, 27 noiembrie, cu procesiunea „Călători pe calea sfinților”, informează „Ziarul Lumina”.

La procesiunea din acest an va fi adusă de la Catedrala patriarhală din București, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, racla cu moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena. În drumul spre Catedrala arhiepiscopală, sfintelor odoare li se vor alătura copia icoanei „Prodromița” aflată în patrimoniul Catedralei arhiepiscopale, racla cu părticele din moaștele Sfântului Apostol Andrei, precum și racla cu părticele din moaștele Sfinților Ierarhi Nicolae, Atanasie și Vasile cel Mare.

Evenimentele vor continua mâine, 28 noiembrie, prin organizarea unei expoziții de icoane și de crucifixe, realizate de elevii specializării Patrimoniu de la Seminarul Teologic Ortodox din Galați și de la alte seminarii teologice. Expoziția, care va ține până în data de 29 noiembrie, se va desfășura la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galați. Tot pe 28 noiembrie se va desfășura, la capela studenților din cadrul Complexului „Al. I. Cuza” din Galați, programul „Sfântul Apostol Andrei – ocrotitorul studenților”, organizat de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR).

Pe 29 noiembrie, se va desfășura de la ora 9:00, la Seminarul Teologic din Galați, Simpozionul științific „2013 – Anul omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena”. Cu acest prilej, va fi lansat volumul „Tânărul creștin, mărturisitor al puterii de vindecare sufletească și trupească prin Taina Sfântului Maslu”, realizat de elevi ai seminarului gălățean și ai altor seminarii teologice din țară. De la ora 10:00, la Capela „Sfântul Andrei” de pe platforma siderurgică ArcelorMittal se va desfășura programul liturgic și catehetic pentru lucrătorii platformei siderurgice ArcelorMittal, intitulat „Sfântul Andrei – ocrotitorul siderurgiștilor”. De la ora 14:00 se va desfășura la Sala „Episcop Chesarie Păunescu” a Centrului eparhial din Galați programul cultural și filantropic „Studenții creștini – apostoli ai dreptei credințe”, organizat cu prilejul sărbătoririi patronului spiritual al ASCOR. La ora 17:00, la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galați se va desfășura concertul de muzică bisericească „Toată suflarea să laude pe Domnul!”. La ora 18:00, în Catedrala arhiepiscopală și în toate bisericile din municipiul Galați va fi oficiată slujba Privegherii în cinstea Sfântului Apostol Andrei. La ora 19:00, se va desfășura „Pelerinajul luminii”, pe traseul Catedrala arhiepiscopală – Biserica „Sfântul Andrei” a Seminarului Teologic din Galați.

Pe 30 noiembrie, de la ora 9:00, va fi oficiată în Catedrala arhiepiscopală și în toate bisericile din municipiul Galați Sfânta Liturghie. La ora 12:00, la esplanada de la Potcoava de Aur, se va organiza „Târgul meșterilor populari”. La ora 14:00 se va desfășura, în Sala „Episcop Chesarie Păunescu” a Centrului eparhial, programul cultural „Sfântul Apostol Andrei – model de apostolat pentru studenți”. De Ziua Națională a României, pe 1 decembrie, va fi oficiată o slujbă de Te Deum în prezența autorităților locale.

Comentarii Facebook


Știri recente