Evenimente religioase în Parohia buzoiană Boldu

Comunitatea localității Boldu din județul Buzău a fost în sărbătoare în această duminică. Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a binecuvântat noua clopotniță a bisericii precum și așezământul social al parohiei, pus sub ocrotirea Sfântului Vasile cel Mare, informează TRINITAS TV.

„El este primul care s-a ocupat de așezămintele sociale. Așa numita Vasiliadă întemeiată de el se ocupa de bolnavi, de săraci, de femeile văduve, de copii și toți aceștia primeau binecuvântare, dar și întreținere prin grija Sfântului Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei. Avem încredințarea că și această casă de prăznuire va fi întru folosul celor ce au nevoie. Dumnezeu să binecuvânteze pe toți care s-au ostenit la această casă de prăznuire în frunte cu cei doi preoți, precum și pe cei care au ajutat cu bani, cu muncă sau cu materiale”, a spus ÎPS Părinte Epifanie.

Lucrările la casa de prăznuire au început în anul 2008 și reprezintă rezultatul bunei colaborări a preoților slujitori cu enoriașii parohiei.

La ridicarea celor două obiective parohiale a contribuit Consiliul local, dar și un donator, fiu al satului, care a primit în această zi o distincție de vrednicie.

La slujba de binecuvântare și la Sfânta Liturghie au participat credincioși din parohie dar și din localitățile învecinate.

Pentru întreaga activitate depusă, preotul paroh a primit Insigna eparhială „Sfântul Mucenic Sava de la Buzău”, iar coslujitorul său a fost hirotesit sachelar.

Comentarii Facebook


Știri recente