Evenimente religioase în comuna Călărași din jud. Botoșani

În comuna Călărași din județul Botoșani au fost marcați sâmbătă, 16 august 2014, cei 300 de ani de la martiriul Sfinților Martiri Brâncoveni, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, informează „Ziarul Lumina”.

Preoții din comună au slujit cu acest prilej Sfânta Liturghie și Acatistul Sfinților Martiri Brâncoveni pe podiumul special amenajat în parcul central. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul „Axis” ce aparține de Mănăstirea Sihăstria Voronei din județul Botoșani. Un moment emoționant pentru credincioșii prezenți a fost intonarea Baladei Sfinților Martiri Brâncoveni. După cum ne-a relatat pr. Costin Andrei de la Parohia Pleșani, la acest eveniment religios au participat și autoritățile locale. Cu acest prilej, prof. Vasile Papuc, directorul Școlii Generale Călărași, a punctat câteva repere din viața Sfântului Constantin Brâncoveanu, iar părintele paroh Ioan Pădurariu de la Parohia „Sfânta Treime”, Călărași, a amintit în amănunt evenimentele petrecute acum 300 de ani la Istanbul.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…