Evenimente religioase în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

La sfârșitul săptămânii trecute, în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului au avut loc mai multe evenimente culturale și religioase. Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al eparhiei, a târnosit în duminica a doua a Triodului Așezământul social – filantropic „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din satul Siretu, județul Bacău. Preasfinția Sa a oficiat apoi Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul Sfinții Voievozi. Așezământul a fost ridicat cu sprijinul autorităților, în decurs de doi ani.

În cursul după amiezii de duminică, Preasfințitul Părinte Episcop-vicar Ioachim Băcăuanul s-a aflat și în mijlocul credincioșilor din cartierul Orbic, din Buhuși.

„Am rânduit un nou preot care în ultimele luni a reorganizat parohia. Mai întâi s-a făcut o rugăciune de mulțumire pentru darurile pe care Dumnezeu le revarsă asupra acelei comunități și după aceea s-a făcut redeschiderea așezământului social-filantropic pe care l-am intitulat Casa pâinii. Așezământul acesta era deja construit, dar a fost reorganizat de noul părinte paroh și va fi un așezământ care va răspunde la greutățile și necazurile acestor familii defavorizate din zona Orbicului”, a spus Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, după cum informează TRINITAS TV.

Preasfințitul Părinte Episcop-vicar Ioachim Băcăuanul i-a premiat la sfârșitul săptămânii trecute pe elevii participanți la Concursul de eseuri și creație literar – religioasă „Lumină din lumină”.

Comentarii Facebook


Știri recente