Evenimente religioase în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

În Duminica a VIII-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Fruntești, Protopopiatul Bacău, după cum informează site-ul epr.ro.

Ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a târnosit biserica nouă închinată Sfintei Cuvioase Parascheva construită, începând cu anul 2006 de preotul paroh Adrian Frunză, cu ajutorul enoriașilor, a Consiliului Local și al Ministerului Culturii și Cultelor. Cu acest prilej, preotul paroh a primit din partea Preasfinției Sale distincția de iconom stavrofor, iar persoanelor implicate în viața parohiei, care au contribuit la înălțarea sfântului locaș, le-au fost oferite distincții de vrednicie.

În după-amiaza zilei de 18 august, Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul a participat în Parohia Traian, filia Heltioara Răzeși, la slujba de sfințire a clopotniței și a troiței, ridicate după sărbătoarea Sfintelor Paște din acest an, lângă Biserica „Sfântul Nicolae”.

„A fost lucrarea Bunului Dumnezeu pentru că într-un timp atât de scurt am reușit să finalizăm cele două lucrări. Am avut și doi donatori, la clopotniță, pe domnul Frigură Constantin, iar la troiță pe doamna doctor Urziceanu Rodica, fiică a satului, stabilită la București”, a explicat preotul Trofor Gavriil.

La sfârșitul slujbei, Preasfinția Sa a oficiat și un parastas pentru fiii satului mutați la cele veșnice, după care a oferit distincții de vrednicie unor persoane care au sprijinit biserica, iar preotului Trofor Gavriil i-a fost conferită distincția de iconom.

Comentarii Facebook


Știri recente