Eveniment de amploare în Viena dedicat Anului omagial 2019

În Duminica Sfinților Români parohia vieneză „Sfântul Antonie cel Mare” a organizat un eveniment de amploare dedicat Anului omagial 2019 al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari).

Proiectul intitulat „Haină de sărbătoare” a cuprins 8 activități la care au participat numeroși români, dar și oaspeți austrieci.

O expoziție cu peste 25 de costume populare românești de început de secol XX aduse special din România au constituit principala atracție a evenimentului.

Expoziția costumelor tradiționale românești din Viena. Foto credit: Parohia Sf. Antonie cel Mare – Viena

În cadrul aceluiaşi eveniment au fost organizate o conferință despre istoria și semnificația portului popular, un concert de muzică folclorică și ateliere de creație dedicate artei populare românești.

Scopul evenimentului desfășurat în data de 30 iunie 2019 a fost „redescoperirea legăturii dintre credință și arta frumosului”, informează site-ul oficial al parohiei.

Biserica ocrotită de „Sfântul Antonie cel Mare” şi „Sfântul Andrei Şaguna, mitropolitul Transilvaniei” este în patrimoniul religios al Bisericii Ortodoxe Române din anul 2014.

Prima sfântă liturghie a fost oficiată în 15 decembrie 2013, cu 4 luni înainte de achiziționarea edificiului religios.

Foto credit: Parohia Sfântul Antonie cel Mare – Viena

Comentarii Facebook


Știri recente