Eveniment cultural la Timişoara: A avut loc lansarea volumului „Omul îmbunătățit” (VIDEO)

În Aula academician „Pius Brânzeu” a Facultății de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara s-a reunit vineri Consiliul Național al Colegiului Medicilor din România. În debutul acestei întâlniri de lucru a avut loc lansarea volumului, „Omul îmbunătățit”, realizat de prof. Univ. Dr. Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor din România.

Manifestarea s-a bucurat de prezența a doi ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, și Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului. După mesajul de bun venit adresat participanților de prof. Univ. Dr. Marius Raica, recorul UMF din Timișoara, evenimentul a fost moderat de prof. Univ. Dr. Lazăr Fulger, președintele Colegiului Medicilor din județul Timiș.

Au vorbit despre carte, prof. Univ. Dr. Dorel Săndesc, prorector UMF din Timișoara, prof. Univ. Dr. Vladimir Fluture, UMF Timișoara și prof. Univ. Dr. Mircea Cinteză din cadrul Universătății de Medicină “Carol Davila” din București.

Un cuvânt de apreciere a fost rostit și de Mitropolitul Ardealului, care a binecuvântat apariţia acestei lucrări, „Omul îmbunătățit”, pe care a considerat-o „o frumoasă și expresivă punte de legătură dintre Medicină și Teologie”.

De asemenea, Mitropolitul Banatului a reliefat faptul că această carte „venită dintr-un domeniu conex Teologiei, dar nu străin, confirmă existența unui dialog pe tărâmul misiunii și al mărturiei creștine, în contextul apostolatului laic, pe care oamenii Bisericii îl mărturisesc cu dragoste față de semenii lor pe care îi slujesc”.


Prof. Univ. Dr. Gheorghe Borcean a absolvit Facultatea de Medicină în anul 1978. În 1989 devine medic specialist chirug la Spitalul Municipal din Caransebeș, al cărui director a fost până în anul 2006. Din 1998 până în 2015 a fost vicepreședintele Colegiului Medicilor din România. În prezent este președintele Colegiului Medicilor din România.

Comentarii Facebook


Știri recente