Eveniment cultural în Episcopia Tulcii

Joi 21 august 2014, la Casa Avramide din Tulcea a avut loc lansarea Îndrumătorului Pastoral al Episcopiei Tulcii pe anul 2014, 576 pag.

Începând cu primul număr al acestuia în 2009, s-au stabilit cele 6 rubrici permanente: Cronica bisericească, Evenimente, Biserica în actualitate, Viața pastoral – misionară, Pagini de istorie și cultură și Tabel statistic care prezintă în articole de înaltă ținută științifică aspectele vieții religioase, spirituale și culturale din spațiul nord dobrogean și nu numai.

În același timp, Îndrumătorul Pastoral se dorește a fi o carte cu orizont, motiv pentru care în cuprinsul ei rubrica Evenimente pune în circulație evenimente marcante din cadrul Eparhiei dar și din lumea intercreștină.

Paginile cărții sunt deschise oricărui bun condeier și a fost concepută drept un spațiu fructuos al întâlnirii dintre clerici și mireni, un punct comun, convergent în misiunea culturală a Bisericii în lume.

La lansare au luat parte Preasfințitul Părinte Episcop Visarion, personalul administrativ al Centrului Eparhial, preoți, membri ai Asociației „Aegyssus” a Scriitorilor Tulceni, reprezentanți ai instituțiilor de cultură din municipiul Tulcea, alți invitați.

Au luat cuvântul P.S. Părinte Visarion, dl. Mircea Marcel Petcu, președintele Asociației „Aegyssus” a Scriitorilor Tulceni, dr. Nicolae Georgescu -Tulcea, prof. Adrian Pal, Pr. Ionel Strat, inspector școlar, Dr. Victor Baumann, Dr. Lăcrămioara Manea și Pc. Pr. Felix Neculai, consilier cultural.

Anul acesta Îndrumătorul Pastoral a alocat numeroase studii Anului omagial al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii precum și împlinirii celor 300 de ani de la moartea martirică a Sfinților Brâncoveni.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…