Eveniment cultural găzduit de Muzeul Municipal din Curtea de Argeș

Muzeul Municipal din orașul Curtea de Argeș a găzduit astăzi, 17 aprilie 2013, un eveniment deosebit pentru Eparhia Argeșului și Muscelului. În prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic a fost lansat volumul intitulat „Istoria Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului”.

La eveniment au participat elevii și profesorii Seminarului Teologic „Neagoe Vodă Basarab” și iubitorii de carte din acest oraș, potrivit Biroului de Presă al Arhiepiscopiei.

Tipărită la Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, cartea sintetizează milenii de istorie trăite pe meleagurile argeșene binecuvântate de Dumnezeu. La realizarea capitolelor cuprinse în acest volum a contribuit în mod decisiv Chiriarhul Eparhiei, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic.

Elevii clasei de patrimoniu și pictură bisericească din cadrul seminarului au expus pentru întreaga asistență o colecție de icoane realizate în timpul anului de studiu.

O contribuție foarte importantă la realizarea istoriei Eparhiei Argeșului și Muscelului au avut Părintele Academician Mircea Păcurariu și Pr. Prof. Dr. Radu Tascovici, decanul Facultății de Teologie Sf. Mc. Filoteia din Pitești. Lângă aceștia trebuie să amintim personalul Centrului Eparhial coordonat de părintele consilier cultural Daniel Gligore.

Anexa acestei cărți cuprinde documente prețioase privitoare la Scaunul Mitropolitan și Eparhial cu sediul la Curtea de Argeș, restaurările Bisericii construite de domnitorul sfânt Neagoe Basarab și momentele istorice importante.

Și pentru că o imagine valorează cât o mie de cuvinte, cele 767 de pagini sunt însoțite de ilustrații reprezentative, începând de la cele din mai 1359, până la cele din zilele noastre.

Cartea este recomandată cu căldură preoților și monahilor din Eparhie, precum și tuturor iubitorilor trecutului nostru bisericesc.

În finalul acestui important eveniment cei prezenți au avut bucuria de a participa la un program muzical oferit de corul Seminarului Teologic „Neagoe Vodă Basarab” potrivit pentru perioada Postului Mare.

Comentarii Facebook


Știri recente