Eveniment caritabil în Chicago pentru copiii din România

Comunitatea românească din Chicago este chemată săptămâna viitoare să participe la un eveniment caritabil pentru ajutorarea copiilor orfani, săraci, victime ale violenței domestice și abandonați din România, informează „Ziarul Lumina”.

De buna desfășurare a evenimentului și colectare de ajutoare se ocupă Organizația caritabilă „Sfânta Parascheva” din Chicago, Arhiepiscopia Ortodoxă Română a celor două Americi. Evenimentul caritabil va aduna în sala de sport din Dunham Park Chicago iubitori de șah, table, remi, ping-pong și alte sporturi, pentru întrecerea din cadrul turneului caritabil. Evenimentul are și un alt scop, cel al întâlnirii și cunoașterii între ei a membrilor comunității românești. Organizația ortodoxă „Sfânta Parascheva” din Chicago a fost înființată de un grup de voluntari creștini ortodocși, din diverse domenii de activitate, care își unesc forțele și gândurile pentru ajutorarea copiilor orfani, săraci, victime ale violenței domestice și abandonați din România.

Acțiunile acestor oameni vor să se concretizeze în viitorul apropiat în înființarea unui orfelinat lângă o mănăstire, pentru ca micuții să se bucure de grija maicilor, iar perspectiva viitorului vieții lor să aibă sens. De asemenea, se are în vedere și inițierea în comunitățile românești a unor programe de ajutorare și protecție a copiilor abandonați din România. În spatele acestor viitoare activități stă experiența acumulată de-a lungul anilor, datorită colaborării cu asociații și fundații de caritate din România.

Comentarii Facebook


Știri recente