Eveniment caritabil în Arhiepiscopia Timișoarei

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, și cu purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, joi seara, 13 iunie, la Hotel Senator din Timișoara, a avut loc spectacolul caritabil de susținere a activității sociale din Parohia Checea, Protopopiatul Timișoara I, privind proiectul de construire a noului Așezământ de îngrijire a persoanelor vârstnice „Sfântul Nicolae”, aflat în derulare.

La acest eveniment au luat parte oficialități locale și centrale, clerici din eparhie, invitați din alte eparhii, precum și oameni de bine din urbea timișeană și din județul Timiș. Spectacolul caritabil a fost susținut de artiștii Manuela Iana și Dragoș Mihăilescu, de la Filarmonica Banatul, Quartetto Incanto, de la Opera Română din Timișoara, corala „Contrast” și tânărul pianist Teodor Rădulescu. De asemenea, evenimentul s-a bucurat de participarea extraordinară a sopranei Felicia Filip de la Opera Națională Română, precum și a celebrului caricaturist de talie mondială Ștefan Popa Popaâs.

La reușita acestei manifestări cu caracter caritabil au contribuit copiii de la Grădinița „Troița” și elevii de la Școala Ortodoxă „Sfântul Antim Ivireanul”, aflate sub patronajul Arhiepiscopiei Timișoarei. Aceștia au susținut un bogat program artistic și au organizat o expoziție cu vânzare de creații personale, obiecte de artizanat și icoane realizate de copii în cadrul atelierelor de lucru „Dumnezeu și natura”, „Artă și Meserii”.

Fondurile obținute în urma acestei acțiuni caritabile vor fi direcționate integral către așezămânul de persoane vârstnice din Parohia Checea, din Protopopiatul Timișoara I, cu scopul de a susține continuarea lucrărilor la noul corp de clădire al ansamblului arhitectural. Acesta este capabil să asigure cazarea pentru 50 de beneficiari, atât mireni, cât și clerici, fapt pentru care donațiile primite la evenimentul caritabil organizat de Arhiepiscopia Timișoarei sunt mai mult decât bine-venite.

Istoricul actualului așezământ de bătrâni

În imediata apropiere a bisericii parohiale din Checea se află și Casa de îngrijire a persoanelor vârstnice „Sfântul Nicolae”, unde locuiesc 12 persoane, ce au ales acest loc frumos, desprins parcă din Rai, care se află sub purtarea de grijă a Serviciului social al Arhiepiscopiei Timișoarei. Din dorința de a-i ajuta pe cei care au ajuns în pragul neputinței, părintele Gheorghe Cucu, parohul bisericii, s-a gândit inițial la o casă pentru preoții care după pensionare nu au unde să locuiască, dar mai apoi s-a decis să fie ridicată o casă pentru îngrijirea persoanelor în vârstă. Astfel, la 24 septembrie 2006, Preasfințitul Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a binecuvântat lucrările de construcție, iar la 18 septembrie 2008 a fost inaugurat așezământul pentru îngrijirea persoanelor în vârstă.

În prezent, așezământul beneficiază de o echipă de experți în îngrijirea vârstnicului, la care se adaugă voluntariatul continuu al pr. Gheorghe Cucu, părintele îngrijindu-se de aprovizionare și asigurarea unui climat duhovnicesc, atât de necesar celor care viețuiesc aici.

Comentarii Facebook


Știri recente